Китай покарав 210 тис. чиновників за корупцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай покарав 210 тис. чиновників за корупцію

Світ
1334
Дисциплінарні покарання у Китаї за перше півріччя 2017 року отримали 210 тис чиновників, заявили в Центральній комісії з перевірки дисципліни (ЦКПД) Комуністичної партії Китаю.
Голова комісії раніше заявив, що політична культура партії залишається нездоровою, тому з цим необхідно продовжувати боротися.
Чиновники в основному зазнали покарання за порушення партійного кодексу поведінки в компартії КНР. Зокрема покарань зазнали 38 керівників китайських провінцій і міністрів. Голови округів, на які діляться провінції, в кількості 1 тис. людей також отримали покарання.
При цьому за перше півріччя 2016 року були покарані 163 тис. чиновників, а за весь рік – 415 тис осіб.
Відзначається, що антикорупційна кампанія, яка почалася з поверненням Сі Цзіньпіна як глави КНР в 2012 році, активно розвивається. Експерти вважають, що це пов’язано з низкою подій, серед яких зустріч керівництва країни, намічена на серпень поточного року, а також з’їздом компартії Китаю майбутньої осені.
Голова ЦКПД Ван Цишань також заявив, що кампанія проти корупції буде посилена, оскільки проблеми в цьому плані зберігаються навіть після п’яти років напруженої антикорупційної боротьби.
За його словами, виявлені в ході інспекцій проблеми відображають послаблення партійного лідерства і недоліки щодо зміцнення дисципліни. Він також звинуватив деяких членів партії в політичному нігілізмі, оскільки вони сприймають заяви про керівну роль партії як порожні гасла.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас