У Китаї за допомогою роботів надрукували перші пішохідні мости — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї за допомогою роботів надрукували перші пішохідні мости

Технології&Авто
615
Школа архітектури та міського планування шанхайського Університету Тунцзі представила перший в Китаї надрукований на 3D-принтері пішохідний міст, точніше, два пластикові мости, 4 і 11 метрів завдовжки.
Обидва мости розташовані поблизу корпусу Школи, обидва перетинають невеликий канал або струмок. У 11-метрового є сходи, той, що трохи менший – плоский. Для їх створення фахівці Університету Тунцзі використовували роботів і спеціально розроблений модуль тривимірного друку.
Всього на створення мостів пішло 360 годин, після чого кожен елемент був доставлений на місце для подальшого складання, на яке пішов приблизно ще один день.
Проект став частиною університетської програми «Цифрове майбутнє Шанхая», який демонструє нові технології в архітектурі, міському плануванні, освіті, механіці, інформатиці та матеріалознавстві, зокрема – можливість використання роботів і дронів у будівництві. Метою проекту була перевірка надійності і відтворюваності технологічного процесу 3D-друку мостів.
Результати програми будуть виставлені на загальний огляд до 30 вересня. Ймовірно, тому до закінчення цього терміну творці 3D-мостів не дозволяють нікому по них ходити, повідомляє 3ders.
Перший в світі міст, надрукований за допомогою технології 3D, відкрився на півдні Мадрида в кінці минулого року. Його довжина – більше 12 метрів. А на початку літа в Нідерландах почали друкувати з армованого бетону 8-метровий міст для велосипедистів.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас