Знижки на проїзд і зв'язок: коли держава розрахується з пільговиками (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Знижки на проїзд і зв'язок: коли держава розрахується з пільговиками (інфографіка)

Казна та Політика
663
На основі затвердженої Кабміном бюджетної резолюції в Мінфіні вже верстають проект держбюджету на 2018 рік. І в ньому знову, втретє спробують забути розплатитися за пільги з перевезень пільговиків і надання їм послуг зв’язку.
Йдеться про пільги, які стосуються проїзду в транспорті, а також надання послуг зв’язку. Ціна питання саме за цими напрямками – близько 2 млрд грн на рік. В цілому пільгою з безплатного проїзду охоплено близько 9 млн осіб. Пільги з послуг зв’язку надаються приблизно півмільйону абонентів.
Знижки на проїзд і зв'язок: коли держава розрахується з пільговиками (інфографіка)
На субсидії за комунальні послуги заплановано в 2017 році направити близько 54,5 млрд гривень – і їх направлять. Позаяк ненадання цих субсидій загрожує колапсом системи ЖКГ. А ось із пільговим проїздом і пільговим зв’язком ситуація виглядає, на перший погляд, не настільки загрозливо – тому що між пільговиком і держбюджетом є кілька передаточних ланок. І кожна з них якоюсь мірою приймає удар на себе.
Знижки на проїзд і зв'язок: коли держава розрахується з пільговиками (інфографіка)
Місцеві бюджети, з яких здійснюється фінансування витрат за надані пільгові послуги, не передбачали іншого джерела фінансування цих витрат, як тільки отримання субвенції з держбюджету України. В результаті вийшло так, що в 2016 році взагалі не були обумовлені джерела фінансування пільг – відповідні можливості просто не були закладені в місцевих бюджетах. А в 2017 році зобов’язання по фінансуванню загальнодержавних пільг були повністю перекладені на місцеві бюджети.
У підсумку за минулі півтора роки сформувалися колосальні борги – перед перевізниками, перед зв’язківцями.
За матеріалами:
Деньги.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас