У британській поліції з'явився дрон-підрозділ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У британській поліції з'явився дрон-підрозділ

Технології&Авто
190
Поліцейське управління Девона і Корнуолла і сусіднє поліцейське управління Дорсета на південно-заході Англії після 18 місяців тренувань ввели в дію дрон-підрозділ. Кілька команд офіцерів готові розгорнути літальні апарати там, де це необхідно, повідомляє Digital Trends.
В даний час обладнання «летючої» поліції включає в себе універсальні дрони DJI Inspire, до яких можна підключити потужні тепловізійні камери і камери масштабування. Також використовується маленький Mavic drone від DJI.
Старший інспектор Джим Най, який очолює нову команду, назвав запуск дрон-підрозділу історичним кроком для поліції Великобританії. Він додав, що технологія буде використовуватися для цілої низки завдань, включаючи допомогу в пошуку зниклих без вісти, фотографування та відеозйомку місць злочинів і великих дорожньо-транспортних пригод, а також буде використовуватися в прибережних і лісових районах для боротьби з екологічними правопорушеннями.
«Дрони можуть навіть допомогти поліції відстежувати підозрюваних під час інцидентів з вогнепальною зброєю або терористичних актів, бо це дозволить офіцерам швидко отримувати життєво важливу інформацію і безпечно реагувати на ситуацію», — сказав Най. Однак слід враховувати, що існуючі моделі безпілотних літальних апаратів можуть виявитися непридатними для екстремальних погодних умов.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас