Насалик заявив, що нині в Україні вугілля практично вдвічі більше, ніж на минулий період — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Насалик заявив, що нині в Україні вугілля практично вдвічі більше, ніж на минулий період

Енергетика
213
Україна не матиме потреби в антрацитній групі вугілля через півтора року, повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик.
“Через півтора року у нас не буде стояти питання щодо антрацитної групи вугілля по теплоелектростанціям (ТЕС). По теплоелектроцентралям (ТЕЦ) ще буде стояти”, – сказав міністр журналістам після засідання Кабінету міністрів у середу.
В. Насалик пояснив, що в даний час відбувається переобладнання другого і п’ятого блоків Зміївської ТЕС, четвертого блоку Трипольськой ТЕС. Крім того, зараз цим питанням активно займаються “ДТЕК Придніпровська ТЕС” і “ДТЕК Криворізька ТЕС”.
Рішення про перехід на газову групу прийняв “Донбасенерго”.
“Тільки ТЕЦ будуть працювати на незначній частині антрацитового вугілля”, – зазначив В. Насалик.
Водночас, міністр запевнив, що контракт на постачання антрациту з США вже заздалегідь узгоджений.
“Попередньо погоджено контракт на два судна. Вже розроблені зміни з Мінінфраструктури, щоб вони не перетиналися з судами, які випливають з Південно-Африканської Республіки. У нас одна проблема – ціна на антрацитову групу вугілля залежить від того, на який час підписаний довгостроковий контракт, а я можу запевнити: через півтора року нам антрацитова група вугілля вже не знадобиться”, – сказав В. Насалик.
Загалом, підсумував міністр, з урахуванням наявних запасів та запасів в минулому році, коли не стояло питання про переміщення товарів з зони АТО, нині в Україні вугілля практично вдвічі більше, ніж на той період.
“Я не бачу проблем з проходженням майбутнього опалювального сезону”, – сказав В. Насалик.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас