Японська компанія запустила доставку їжі роботами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японська компанія запустила доставку їжі роботами

Технології&Авто
351
Робототехнічна фірма ZMP створила симпатичного червоного робота, що вміщує в себе їжу на 60 осіб. Спочатку бот був розроблений, щоб доставляти їжу людям, які не можуть вийти з дому через стан здоров’я, повідомляє Engadged.
Роботи доставки з’явилися в Сан-Франциско, Лондоні і Лос-Анджелесі. Однак, згідно з доповіддю RocketNews24, милі червоні суші-боти з компанії ZMP вже прямують в офісні центри Японії.
Бот CarriRo Delivery, висотою близько метра, може автономно пересуватися з використанням камер і лазерних датчиків. Він розвиває швидкість до 6 кілометрів на годину, що дорівнює швидкому людського кроку. Крім цього, у нього є невеликі фари, щоб доставляти їжу вночі. Робототехнічна компанія співпрацює зі службою доставки їжі Ride On Express, що продає популярний суші-бренд Gin no Sara.
На даний момент японське законодавство залишається туманним щодо питання законності використання автономних роботів на тротуарах, тому поки що CarriRo буде працювати тільки в приватних зонах, таких як офісні центри і технопарки. Однак хотілося б сподіватися, що, як тільки вирішиться питання законності, японські пішоходи зможуть зіткнутися з маленькими червоними ботами, які катаються туди-сюди з наборами суші.
Найбільше роботів-постачальникіі працює на вулицях Сан-Франциско. Місцева влада вже замислюється про те, щоб ввести правила, що регулюють їхнє переміщення по тротуарах. А один з міських чиновників вимагав і зовсім заборонити роботів-кур’єрів, оскільки вони можуть представляти небезпеку для людей і домашніх тварин.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас