У Німеччині почалися слухання щодо проекту "Північний потік-2" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Німеччині почалися слухання щодо проекту "Північний потік-2"

Енергетика
810
У німецькому Штральзунді в понеділок почалися слухання щодо проекту “Північний потік-2”, які стануть ще однією частиною отримання дозвільного посвідчення на будівництво газопроводу, повідомляє Deutsche Welle.
В рамках п’ятиденних дискусій, розпочатих через півтора місяці після закінчення терміну подачі заперечень, свої аргументи зможуть навести галузеві відомства, громадські об’єднання та зацікавлені громадяни. Слухання проходять за закритими дверима.
На адресу Гірничого управління в Штральзунді і Федерального відомства морського судноплавства і гідрографії надійшло понад 200 заяв, зазначає газета Ostsee-Zeitung.
Всесвітній фонд дикої природи (WWF) виступає проти надання дозволу на будівництво. Захисники природи вимагають поліпшення компенсацій за плановану шкоду навколишньому середовищу. Свою незгоду з будівництвом газопроводу раніше висловили і фермери з острова Рюген.
Почати будівництво другої черги газопроводу “Північний потік” протяжністю 1,2 тис. км планується в 2018 році. Орієнтовна вартість проекту, який підтримує німецький уряд, становить 9,5 млрд євро.
У фінансуванні трубопроводу, який щорічно зможе транспортувати в Німеччину і країни Європи до 55 млрд кубометрів російського газу, беруть участь декілька західних компаній, включаючи німецькі Wintershall і Uniper, англо-голландську Royal Dutch Shell, австрійську OMV, французьку Engie.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас