Українська сторона підготувала єдину позицію в переговорах з Ryanair — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українська сторона підготувала єдину позицію в переговорах з Ryanair

Казна та Політика
1170
Українська сторона, дійшовши до консенсусу, підготувала єдину позицію для подальших переговорів з провідним європейським лоу-кост – авіаперевізником Ryanair (Ірландія) про польоти в країну, повідомив учасник переговорів, директор Офісу залучення інвестицій Даніель Білак після наради в Кабінеті міністрів у понеділок.
Він не навів подробиць наради, зазначивши, що процес відновлення переговорів триває, для чого здійснюються всі необхідні дії.
Раніше прес-служба уряду відзначала за підсумками наради, що її учасники вирішили продовжити політику активного залучення лоу-костів в Україну, причому не однієї компанії, а декількох, опрацювати як тимчасове рішення надання умов для лоу-костів в аеропортах “Бориспіль” або “Київ” терміном на один рік, а за цей час перетворити аеропорт “Гостомель” на аеропорт для лоу-кост-перевізників. Крім того, умовою залучення лоу-костів має стати входження перевізників у регіональні аеропорти України.
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман у свою чергу зазначив, що “Гостомель” може бути базою і для ірландського лоу-коста і підтвердив необхідність відновлення та завершення переговорів з Ryanair, а також доручив Міністерству інфраструктури проінформувати інші авіакомпанії про умови залучення перевізників в Україні.

Довідка Finance.UA:

  • 15 б ерезня один з найбільших європейських лоукостерів Ryanair заявив про вихід на український ринок авіаперевезень.
  • 5 липня директор аеропорту “Бориспіль” Павло Рябікін повідомив, що договір з Ryanair вже підписаний.
  • 6 липня з’явилася інформація, що “Бориспіль” підписав свою версію договору з Ryanair, в якій не враховані окремі вимоги європейського лоукостера, які, за словами Рябікіна, обійдуться українському аеропорту в 2 мільярди збитків на рік.
  • 10 липня Ryanair офіційно скасував вихід на український ринок, однак на наступний день авіаперевізник уклав договір з аеропортом Львів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас