Як відрізняється вартість проїзду в громадському транспорті у великих містах України (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як відрізняється вартість проїзду в громадському транспорті у великих містах України (інфографіка)

Особисті фінанси
2767
У Києві днями подорожчав проїзд в метро і наземному транспорті: редакція підготувала інфографіку про те, скільки коштує проїзд в обласних центрах країни.
Рекордно низькі тарифи зберігаються в Дніпрі – в жодному іншому місті України вам не вдасться з вітерцем проїхатися на трамваї або тролейбусі всього за півтори гривні. Ціни на автобус теж цілком гуманні – дві гривні за поїздку. Крім того, в Дніпрі є в наявності таке благо цивілізації, як метрополітен, проїзд у вагоні якого обходиться в ті самі дві гривні. Щоправда, у всьому дніпровському метро шість станцій – приблизно третина довжини однієї з гілок столичного метрополітену.
Наступними за дешевизною проїзду йдуть Миколаїв, Рівне та Житомир. Так, у Миколаєві та Житомирі проїзд на трамваї і тролейбусі коштуватиме 2 гривні. В ту ж суму обійдеться поїздка на тролейбусі в Рівному, а ось квиток на автобус тут дешевший, ніж у Житомирі на 50 копійок – 2,5 і 3 гривні відповідно.
Середні тарифи на проїзд у Харкові, Запоріжжі та Одесі – наземний транспорт тут обійдеться у три гривні. Поїздка в харківському метро коштує на гривню дорожче, ніж в автобусі або тролейбусі.
Варто відзначити, що в дуже багатьох областях ціна проїзду на автобусі до недавнього часу перевищувала столичну і становила 4 гривні. Стільки квиток на автобус коштує в Києві, Львові, Луцьку, Ужгороді, Хмельницькому, Полтаві, Чернівцях та Краматорську.
Як відрізняється вартість проїзду в громадському транспорті у великих містах України (інфографіка)
За матеріалами:
Слово і Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас