Надруковано силіконове серце, що б'ється (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Надруковано силіконове серце, що б'ється (відео)

Технології&Авто
965
Це вдалося дослідній групі з Швейцарської вищої технічної школи Цюріха. На 3D-принтері вони надрукували серце, яке дуже схоже на справжнє. Штучне серце поки що обмежене “пробігом”: воно здатне зробити близько 3000 ударів – це приблизно 30-45 хвилин роботи.
Поки що ніхто не може спрогнозувати, коли вдасться створити точну і робочу копію людського серця. Навіть не ясно, за допомогою якої технології це буде здійснено. Але вчені намагаються наблизитися до кінцевої мети. Зараз органи прийнято друкувати на 3D-принтерах, тому швейцарські вчені не стали відходити від канонів. Судячи з того, як функціонує штучне серце, воно дуже нагадує людське.

Своїм проектом вчені спробували продемонструвати, що можна створювати штучні серця і інші частини серцево-судинної системи з м’яких і гнучких матеріалів, які в перспективі будуть “доброзичливі” до середовища людського організму. «Наша мета – створити штучне серце, яке приблизно таке саме, як у пацієнта, яке максимально схоже на людське за формою і функціями», – коментує Ніколас Корт, докторант в дослідній групі ETH Zurich.
Штучні серця зазвичай використовуються як тимчасові «латки», поки пацієнт чекає на пересадку серця. Тим не менш, деякі штучні серця доводиться використовувати довгий час. Близько 26 мільйонів людей у всьому світі страждають від серцевої недостатності, для їх лікування недостатньо донорських сердець. Повноцінне штучне серце могло б значно підвищити якість життя цих людей.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас