Стало відомо, скільки нерухомості купують українці в Польщі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, скільки нерухомості купують українці в Польщі

Нерухомість
4052
Торік іноземці, які живуть у Польщі, придбали понад 4,5 тис. квартир. Як кажуть експерти, у майбутньому кількість нерухомості, купленої іноземцями, буде збільшуватися. Це пов’язано, зокрема, з великою кількістю українців, які приїжджають до Польщі і залишаються там жити, повідомляє “Польське радіо”.
За даними Управління у справах іноземців, зараз в Польщі перебуває 295 000 осіб, які мають документи (посвідку на тимчасове та постійне проживання), що дозволяють їм мешкати над Віслою. В основному це громадяни України, кількість яких з 2014 року поступово збільшується. Сьогодні найбільше українців проживає в Мазовецькому воєводстві, а також у Малопольському, Нижньосілезькому і Великопольському.
Як каже прес-секретар Управління у справах іноземців Якуб Дудзяк, кількість українських громадян, які становлять найчисельнішу групу іноземців у Польщі, буде збільшуватися.
У 2015 році українці придбали у Польщі 35 тис. кв. м житлової площі, вже у 2016 році цей показник досяг 64 тис. кв. м.
Щорічно у Польщі в середньому здійснюють близько 200 тис. угод на ринку нерухомості, у користування здають приблизно 75 тис. нових квартир. Також існує вторинний ринок. Тому 4 648 квартир, які в минулому купили іноземці в Польщі, — це поки ще небагато.
За останні два роки українці однозначно обійшли німців і англійців за кількістю купівлі нерухомості в Польщі.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас