Швейцарський банк почав відкривати рахунки в біткойнах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швейцарський банк почав відкривати рахунки в біткойнах

Фінтех і Картки
1217
Швейцарський Falcon Private Bank уклав угоду про партнерство з компанією Bitcoin Suisse, ставши першим традиційним банком у світі, який надає весь спектр послуг з управління активами в криптовалюті.
Falcon Private Bank входить до фінансової групи Falcon Group, під управлінням якої перебувають активи на 14,6 млрд швейцарських франків (приблизно $15 млрд). Це перший традиційний банк, який вирішив надавати послуги з управління активами в криптовалюті, що передбачає відкриття рахунків у біткойнах. Більше того, банк отримав на це схвалення регулятора – Швейцарської служби з нагляду за фінансовими ринками, повідомляє Bitcoin.com.
Слідом за зростанням вартості зростає і популярність біткойна і інших криптовалют, а також їх привабливість для банківського сектора. Однак досі послуги з купівлі-продажу біткойнів надавали лише спеціалізовані біржі й фінансові установи, які не є повноцінними банками. Так, в травні американський інвестиційний фонд Fidelity Investments уклав угоду з біткойн-біржею Coinbase з управління активами в криптовалюті.
Falcon став першим, хто надає традиційні банківські послуги в біткойнах. Банк дає можливість своїм клієнтам купувати і продавати криптовалюту, а також відкривати в ній рахунки. На них, очевидно, будуть нараховуватися відсотки, розмір яких, втім, не розголошується. Нарешті в фойє штаб-квартири Falcon в Цюріху з’явився біткойн-банкомат. Через нього можна поповнити свій біткойн-рахунок, внісши звичайну валюту, або зняти з такого рахунку реальну готівку.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас