Чи буде 30? експерти дали прогноз курсу гривні до кінця року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чи буде 30? експерти дали прогноз курсу гривні до кінця року

Валюта
18285
Курс національної валюти України до кінця 2017 року не подолає психологічний бар’єр у 30 грн/$1.
Таких висновків дійшли експерти.
На думку керівника департаменту з роботи з борговими інструментами на локальному ринку інвестиційної компанії Concorde Capital Юрія Товстенка, найближчим часом гривня буде демонструвати ослаблення щодо долара і до кінця року курс складе 27,5-28 грн/$1.
Водночас фахівець відділу продажів боргових цінних паперів інвестиційної компанії Dragon Capital Сергій Фурса підкреслює, що основним торговельним партнером України є Європа, відповідно основна виручка, яка приходить в Україну, – це євро. Такий баланс, на думку експерта, позитивно впливає на курс гривні до долара. При цьому він прогнозує, що курс гривні до долара до кінця року досягне 27,5 грн/$1.
Старший аналітик Forex Club Андрій Шевчишин зазначає, що на курс гривні впливає відношення курсу долара до інших валют. При цьому він звертає увагу на те, що долар протягом першого півріччя мав слабкі позиції на світових ринках, що також відбилося на курсі української валюти. За його прогнозом, долар до кінця року зросте до 28,5 грн. Водночас він не став виключати ще більшого зниження курсу гривні в залежності від появи додаткових факторів.
За матеріалами:
Апостроф
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас