Ядерне паливо Westinghouse буде використовуватися ще на двох блоках Запорізької АЕС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ядерне паливо Westinghouse буде використовуватися ще на двох блоках Запорізької АЕС

Енергетика
498
Державна інспекція ядерного регулювання України (ДІЯРУ) дозволила завантаження ядерного палива Westinghouse в активні зони першого і четвертого блоків Запорізької АЕС.
Згідно з повідомленням регулятора, погодження видане на основі позитивних результатів державної експертизи ядерної та радіаційної безпеки матеріалів.
Ядерне паливо Westinghouse експлуатується в складі змішаних активних зон енергоблоків №2 та №3 Южно-Української АЕС, блоку №5 Запорізької АЕС, готується до завантаження в блок №3 Запорізької АЕС.
Як повідомлялося, з метою диверсифікації джерел постачання ядерного палива для українських АЕС “Енергоатом” спільно з Westinghouse в 2000 році розпочав реалізацію проекту кваліфікації ядерного палива цієї фірми. У березні 2008 року “Енергоатом” уклав з Westinghouse Electric Sweden (Швеція) комерційний контракт на забезпечення в 2011-2015 рр. свіжим ядерним паливом від трьох до шести енергоблоків АЕС України з реакторами типу ВВЕР-1000. У 2014 році сторони домовилися розширити і продовжити його до 2020 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас