Які професії користуються попитом, і кому легше знайти роботу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Які професії користуються попитом, і кому легше знайти роботу

Особисті фінанси
2847
Середня зарплата в Україні на даний момент становить 6840 гривень, йдеться в даних Держстату. За 12 місяців вона зросла на 37,2%, це рекордний показник за останні кілька років.
Як зазначає кадровий портал Work.ua середня зарплата по вакансіях за рік зросла на 19%. А найбільш високооплачувані регіони – столиця (8397 гривень), Одеса (7890 гривень) і Харків (7282 гривні). Водночас в Держстаті підрахували, що середня київська зарплата – більше ніж 10 тисяч гривень. Як пояснює HR-експерт Олександр Бєлоус, офіційна статистика не враховує тіньову зайнятість.
Які професії користуються попитом, і кому легше знайти роботу
Найбільше зросли зарплати в найбільш низькооплачуваних професіях. Приміром, за два роки середня зарплата автозаправника збільшилася на 80%, посудомийників – на 52%. Таке зростання пов’язане з переглядом мінімальної заробітної плати на початку цього року. Роботодавці не мають права платити співробітникам менше ніж 3200 гривень.
Найлегше знайти роботу оператору на автозаправну станцію, щоправда, і середня зарплата тут лише на рівні 3887 гривень. За два роки кількість вакансій на заправках зросла на 192%. Більше, ніж на 100%, зросла кількість вакансій для вантажників, асистентів стоматологів, різноробочих, пакувальників, водіїв вантажівки і покоївок.
Кількість вакансій показує, як йдуть справи у роботодавців, пояснює Сергій Марченко.
“У першому півріччі 2017 кількість вакансій зросла на 29,3% більше, ніж у минулому році”, – зазначає експерт.
Традиційно попитом користується сфера обслуговування, автобізнесу, без роботи не залишаться українці з робочими спеціальностями. Водночас фінансові та юридичні спеціальності, як і раніше, залишаються найбільш незатребуваними.
Які професії користуються попитом, і кому легше знайти роботу
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас