Проект нового закону про концесію вже готовий - МІУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проект нового закону про концесію вже готовий - МІУ

Казна та Політика
426
На сьогоднішній день завершена робота над новим проектом закону про концесії.
Таку інформацію озвучила заступник директора департаменту управління об’єктами державної власності Міністерства інфраструктури Людмила Дудник.
“Згідно із законопроектом, у випадку дострокового розірвання договору передбачена компенсація інвестору. Якщо у інвестора буде бажання з договору про оренду перейти на договір про юконцесію, це буде відбуватися без конкурсу. І третє – у разі виникнення спорів суд буде арбітражним”, – пояснила представниця міністерства.
Один з розробників законопроекту висловив сподівання, що новий проект закону про концесії міг би бути прийнятий на осінній сесії парламенту.
Крім того, цього тижня міністр інфраструктури Володимир Омелян звернувся до уряду з проханням виключити низку морських портів країни з переліку об’єктів, що підлягають приватизації, і внести їх до переліку об’єктів, які підлягають концесії.
“Прошу перевести низку наших морських портів, а саме – Южний, Ольвія, Херсонський, Чорноморськ, Ізмаїльський – з об’єктів приватизації в об’єкти концесії. Ми відпрацьовуємо це питання спільно з Європейським банком реконструкції і розвитку”, – сказав міністр.
Голова уряду Володимир Гройсман, у свою чергу, схвалив таку ініціативу.
“Прошу, щоб ви це допрацювали і винесли (на розгляд). Перегрупувати – не проблема. Ми це питання вирішимо”, – сказав він.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас