Morgan Stanley: ОПЕК потрібна допомога для порятунку ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Morgan Stanley: ОПЕК потрібна допомога для порятунку ринку

Енергетика
716
Організація країн-експортерів нафти і інші великі виробники здійснили амбітну битву за перебалансування ринку нафти, що страждає від надлишку пропозиції, але, незважаючи на кращі наміри, їхні зусилля недостатні, попереджають експерти Morgan Stanley.
У четвертому дослідницькому звіті банк з Уолл-стріт закликав виробників сланцевої нафти США приєднатися до зусиль по боротьбі з глобальним надлишком пропозиції, який призвів до падіння цін на вуглеводні влітку 2014 р.
У звіті аналітиків Morgan Stanley йдеться, що якщо ОПЕК не змінить баланс на ринку, ціни на нафту повинні відштовхнутися від чогось іншого, швидше за все, від сланцевиків США. Щоб залишався шанс на зростання цін, кількість бурових установок в США не повинна рости і встановитися на рівні 150 установок, для чого ціна на нафти сорту WTI повинна становити близько $46-50 за барель.
Підкреслюючи свою похмуру оцінку нафтового ринку, в Morgan Stanley значно знизили прогноз цін на нафту в 2017 р., що стосується як WTI, так і Brent. Фахівці знизили прогноз цін на WTI з $55 до $48 за барель, для Brent прогноз скоротився з $57,5 до $50,5.
Крім того, виробники сланцю в США відповіли на більш високі ціни, які зросли після операції ОПЕК, швидко нарощуючи виробництво, що допомогло компенсувати глобальні скорочення виробництва.
Тому виробники США також повинні зупинити частину виробництва, впевнені в Morgan Stanley. В ідеалі кількість установок має впасти на 120-180, щоб обмежити виробництво таким рівнем, який не дозволить знову зрости пропозиції.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас