TomTom і Cisco створять систему моніторингу дорожнього руху — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

TomTom і Cisco створять систему моніторингу дорожнього руху

Технології&Авто
207
Компанії TomTom і Cisco об’єдналися над створенням технології, яка буде керувати дорожнім рухом та запобігати пробкам. Основне завдання — підготувати інфраструктуру до появи автономного транспорту, пише VentureBeat.
Зокрема, дві компанії будуть працювати над технологією розподіленого звукового зчитування (Distributed Acoustic Sensing, DAS). Поруч з трасою закопується оптоволоконний кабель, за допомогою якого можна фіксувати вібрації, що створюються проїжджаючими автомобілями. Це дозволить створити систему моніторингу руху транспорту в реальному часі без затримок і помилок, властивих супутниковому зв’язку). Отримані таким чином великі дані, доповнені GPS-технологіями TomTom, будуть агрегуватися і аналізуватися спеціальним софтом, спроектованим спеціально для центрів моніторингу дорожнього руху.
Спільний проект допоможе підвищити точність даних, одержуваних в реальному часі з автомобільних трас, і знизити ціну для тих, у кого обмежений бюджет. Дані про стан дорожнього руху дуже важливі і для автономного транспорту, який тим впевненіше почувається, чим досконаліша інфраструктура. У Сіѕсо багатий досвід створення такої інфраструктури, зокрема, в азіатських і арабських «розумних» містах. Разом зі створенням ультрачутливих сенсорів, над якими працює, наприклад, Intel (компанія нещодавно інвестувала $15,3 млрд в проект Mobileye), це дозволить посилити безпеку автопілотів та прискорити їх появу на дорогах.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас