Українцям пропонують встановити інтелектуальні газові лічильники - передаватимуть дані онлайн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям пропонують встановити інтелектуальні газові лічильники - передаватимуть дані онлайн

Енергетика
1893
Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), виступає за встановлення кінцевим споживачам інтелектуальних газових лічильників, тобто приладів обліку, які зможуть вимірювати обсяг спожитого газу і оперативно онлайн передавати ці значення в регіональну газопостачальну компанію (облгаз).
Про це заявив глава Нацкомісії Дмитро Вовк під час круглого столу, присвяченого проблемам у сфері тарифоутворення на природний газ.
За його словами, встановлення таких приладів обліку дозволить в майбутньому перейти до розрахунку вартості послуги з розподілу газу (вартості послуг облгазу) на основі значення замовленої потужності, тобто того рівня споживання газу, який замовляє для себе споживач і який повинен забезпечити облгаз в точці приєднання споживача до газорозподільної мережі.
«Нам потрібно рухатися до замовленої потужності. Для досягнення замовленої потужності, наприклад, в тій же Угорщині був прийнятий закон, яким було визначено, що все, що споживає понад 20 куб. м на годину, має бути оснащено інтелектуальними приладами обліку… Зробили це, знизили планку до 10 куб. м на годину. Встановили прилади обліку – перейшли до замовленої потужності», – сказав Вовк, додавши, що, встановивши такі лічильники, споживач і облгаз отримують в оперативному доступі інформацію про фактичне споживання, яка може бути перевірена обома сторонами. На основі цієї інформації можна розрахувати значення замовленої потужності, яку повинен буде забезпечити облгаз.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас