Microsoft Kinect дозволить здешевити 3D-сканування в 200 разів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft Kinect дозволить здешевити 3D-сканування в 200 разів

Технології&Авто
432
Мініатюрний пристрій вартістю всього $150 дозволив американським палеонтологам детально вивчити череп тиранозавра довжиною понад 150 см.
Палеонтологи при Філдовському музеї природної історії в Чикаго отримали дозвіл на 3D-сканування черепа тиранозавра ще в минулому році. Вчені хотіли зрозуміти, що стало причиною появи дивних отворів в щелепі динозавра. Однак провести дослідження не вдалося — скануючий пристрій не вміщав об’єкт такого розміру. На допомогу прийшли експерти з Медіалабораторії МТІ.
Для вивчення черепа динозавра дослідники використовували камеру з датчиком глибини Microsoft Kinect, призначену для відеоігор. Пристрій промацує об’єкти за допомогою інфрачервоного датчика і створює тривимірне зображення.
Є думка, що технологію будуть використовувати археологи, палеонтологи і співробітники музеїв по всьому світу. Найчастіше їм доводиться працювати з обмеженим бюджетом, тому багато досліджень не вдається довести до кінця.
Крім того, технологія дозволяє передавати 3D-скани в електронному вигляді. Музеї обмежують час роботи з експонатами, але ніщо не заважає вченим аналізувати фотографії у себе на комп’ютері або роздрукувати зменшену копію на 3D-принтері.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас