Дві українські компанії отримали ділянки в зоні відчуження ЧАЕС для будівництва сонячних електростанцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дві українські компанії отримали ділянки в зоні відчуження ЧАЕС для будівництва сонячних електростанцій

Енергетика
957
Державне агентство з управління зоною відчуження передало в оренду ТОВ «Екосолар Інвест» (Вінниця) і «Солар Чорнобиль» (Київ) земельні ділянки в Чорнобильській зоні площею 3,4 га і 1,7 га відповідно під будівництво сонячних електростанцій, пише ресурс «Енергореформа». Згідно з договорами, строк оренди становить 49 років.
Компанії «Екосолар Інвест» дістався бетонний майданчик відстою автотранспорту в Чорнобилі, а «Солар Чорнобиль» – частина бетонного майданчика біля споруди «розподільчий пристрій 2-ої черги» в Прип’яті.
За даними Держагентства, «Екосолар Інвест» вже експлуатує одну сонячну електростанцію в Україні потужністю 3 МВт.
Згідно з даними Держреєстру, власниками «Екосолар Інвест» є Олександр Лабенский і Батима Бабич (її син Дмитро раніше був депутатом Київської облради від «Партії регіонів» і очолював Державне управління охорони навколишнього середовища у Вінницькій області). Що стосується «Солар Чорнобиль», за даними Держреєстру, її єдиним бенефіціаром є Євген Варягін, колишній керівник проектів з сонячних електростанцій компанії Activ Solar (підконтрольній братам Клюєвим). При цьому в Держагентстві з управління зоною відчуження стверджують, що «Солар Чорнобиль» є спільним проектом консорціуму «Enerparc AG — Батьківщина Енержі Груп».
Про плани компаній щодо будівництва сонячних електростанцій на отриманих ділянках подробиць поки що немає.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас