Єврокомісія готується виписати Google ще один штраф на суму понад 2,4 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія готується виписати Google ще один штраф на суму понад 2,4 млрд євро

Фондовий ринок
460
Як відомо, минулого тижня Єврокомісія оштрафувала Google на 2,42 млрд євро за маніпуляцію пошуковою видачею з метою просування власних інтернет-сервісів, тим самим поставивши жирну крапку в одній з трьох справ щодо пошукового гіганта.
Накладений на Google штраф – рекордний в історії ЄС. Втім, вже дуже скоро пошуковий гігант може оновити цей рекорд. В даний час антимонопольники ЄС готуються виписати Google новий штраф у справі про зловживання домінуючим становищем Android, який буде ще більшим, пише агентство Reuters з посиланням на джерела, близькі до розслідування.
Ніяких точних цифр поки немає. Нагадаємо, що за європейськими законами на порушника може бути накладено штраф у розмірі до 10% річного обороту на всіх ринках, що у випадку з Google становить понад 8 млрд євро, але це в теорії, на практиці таких штрафів ніколи не накладають.
За словами джерел Reuters, експертну комісію, яку ЗМІ називають «адвокатом диявола», планувалося створити ще минулого місяця. Такі комісії, як правило, формуються з трьох-чотирьох чиновників і кількох галузевих експертів для додаткової оцінки всіх аспектів справи. Зазвичай винесення остаточного рішення займає від трьох до чотирьох тижнів, але чи приступила група до роботи, поки невідомо.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас