В Україні відзначається зростання попиту на робітничі професії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні відзначається зростання попиту на робітничі професії

Особисті фінанси
1027
В Україні зростає попит на робітничі професії, констатує директор з розвитку сайту пошуку роботи Work.ua Сергій Марченко.
“На першій позиції – оператор АЗС. На 192% зріс попит на цю спеціальність в порівнянні з 2015 роком. Зріс попит на вантажників на 126%”, – повідомив С.Марченко на прес-конференції в четвер у Києві.
За його словами, в першій десятці попиту здобувачів такі спеціальності, як асистент-стоматолог, адміністратор студії засмаги, різноробочий, пакувальник, водій навантажувача, покоївка, посудомийниця.
“Серед цієї десятки я намагався знайти хоча б одну спеціальність, якій треба вчитися у ВНЗ, я не знайшов її, на жаль. З одного боку це, напевно, сумно, а з іншого боку … я давно казав, що хороший водопровідник заробляє більше, ніж поганий юрист”, – зазначив Марченко.
За його словами, за останні 2,5 року найбільший попит відчувається на спеціальності в сфері обслуговування. “Цього року 16% всіх вакансій на сайті Work.ua розміщені в розділі сфера обслуговування (в 2015 році – 10,57%)”, – зазначив Марченко.
Хедхантер також повідомив, що росте попит на робочі спеціальності у виробництві – на 47%. “У промисловості зараз бум, принаймні на ринку праці, туди активно наймають, і ми сподіваємося, раз активно наймають, то через рік-два у нас будуть результати від цього найму”, – підкреслив Марченко.
Він зазначив, що роботодавці шукають фахівців на вакансії в таких сферах, як транспорт і автобізнес, логістика (склад), охорона і безпека, готельний бізнес і туризм, роздрібна торгівля, будівництво та архітектура, телекомунікації та зв’язок.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас