SpaceX успішно запустила третю ракету Falcon 9 (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

SpaceX успішно запустила третю ракету Falcon 9 (відео)

Технології&Авто
1303
Американська приватна аерокосмічна компанія SpaceX 6 липня провела успішний запуск ракети-носія Falcon 9 з телекомунікаційним супутником Intelsat 35e.
Запуск можна було спостерігати в прямому ефірі на YouTube. Нинішній запуск став третім успішним запуском за двотижневий проміжок часу після двох попередніх 23 і 25 червня.
Спочатку запуск повинен був відбутися ще 3 липня, але був двічі відкладений через збій: у обох випадках бортовий комп’ютер переривав процедуру запуску за кілька секунд до старту.
Ракета Falcon 9 із супутником люксембурзького оператора зв’язку Intelsat стартувала зі стартового майданчика LC-39A космічного центру імені Кеннеді у Флориді 6 липня о 02:38 за київським часом. Менше ніж через три хвилини (2:41) після запуску перший ступінь успішно відокремилася, а ще через п’ять хвилин (2:46) відбулося планове відключення двигунів другого ступеня і супутник увійшов в фазу пасивного польоту. В 3:06 після останнього включення двигунів відокремилася і другий ступінь, а вже о 03:10 прийшло підтвердження про успішне розгортання супутника на геостаціонарній перехідній орбіті.
Цей запуск є великоваговим за всю історію компанії, маса супутника становить 6,6 т. До цього найважчим супутником з виведених компанією SpaceX був Inmarsat-5 F4 (6086 кг). Саме тому місія з самого початку не передбачала повернення першого ступеня на посадковий майданчик – майже все паливо пішло на запуск.
З початку року SpaceX провела вже 10 успішних запусків, з них тільки три без спроб повернення першого ступеня.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас