Росія в обхід санкцій доставила до Криму турбіни для електростанцій - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія в обхід санкцій доставила до Криму турбіни для електростанцій - ЗМІ

Світ
2315
Росія в обхід санкцій ЄС доставила в анексований Крим турбіни для електростанцій, виготовлені німецькою компанією Siemens. Про це пише агентство Reuters з посиланням на джерела.
Зазначається, що РФ доставила турбіни для виробництва електроенергії, вироблені німецькою компанією Siemens в Крим – регіон, на який накладено санкції Європейського Союзу, які забороняють поставляти енергетичні технології.
Як повідомило одне з джерел агентства, дві турбіни були доставлені до Криму морем з Росії і призначені для використання на електростанції в Севастополі. Він уточнив, що мова йде про газові турбіни SGT5-2000E, які виробляються тільки Siemens і її дочірніми компаніями.
Офіційний представник енергетичного сектора Криму, знайомий з проектом електростанцій і співробітником компанії, яка бере участь у проекті, також підтвердив, що це турбіни Siemens.
У свою чергу представник Siemens в Мюнхені Вольфрам Трост заперечує факт поставки турбін до Криму. “Siemens не поставляла турбіни в Крим і дотримується всіх обмежень експортного контролю”, – заявив він.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас