Apple замінить Touch ID функцією розпізнавання облич — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple замінить Touch ID функцією розпізнавання облич

Технології&Авто
476
Якщо вірити Bloomberg, Apple збирається оснастити один з майбутніх айфонів технологією розпізнавання облич, яка замінить сканер відбитків пальців Touch ID. Доповнить цю систему ідентифікації сканер сітківки очей, повідомляє джерело, близьке до розробки продукту.
Основний акцент розробники роблять на швидкість і точність технології. Сканування і розпізнавання обличчя відбуваються за кілька сотень мілісекунд, причому спрацьовує, навіть коли апарат лежить на столі, а не тільки розташований навпроти обличчя.
Такий тип ідентифікації надійніший, ніж сканування відбитків пальців, тому що враховує більше даних. Touch ID був представлений Apple в 2013 році, з виходом iPhone 5s, і дозволяв розблокувати екран смартфона, а пізніше додалися функції підтвердження платежу і аутентифікації при скачуванні додатків.
Ця функція ще проходить стадію випробування і, можливо, не буде готова до виходу нової моделі iPhone. Але, на думку TechCrunch, до десятого покоління телефонів Apple приготує щось значно суттєвіше, ніж перехід від механічних до сенсорних кнопок, який відбувся з появою iPhone 7. Ходять чутки, що компанія рухається у бік дисплея, що (майже) повністю покриває площу телефону, і відмова від дактилоскопічного датчика підтверджує це.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас