Європарламент хоче дати людям право самим ремонтувати електроніку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європарламент хоче дати людям право самим ремонтувати електроніку

Технології&Авто
1519
Електронні пристрої повинні бути надійними і легко ремонтуватися — і закони повинні стежити за цим, заявили члени Європарламенту. Вони хочуть покласти край необхідності лагодити гаджети в офіційних сервісних центрах або міняти товар на новий через його короткий термін служби, який є частиною бізнес-моделі, спрямованої на збільшення продажів.
Коли пристрій ламається, власник не повинен бути змушений звертатися до виробника за запчастинами і ремонтом. Така резолюція була прийнята 662 голосами проти 32. Замість цього виробники повинні дозволити віднести зіпсований апарат в незалежну майстерню і надати необхідні запчастини за ціною, що відповідає терміну життя і функцій пристрою. Застосування технічних перешкод на зразок програмних замків або нестандартних болтів повинно бути припинено.
Законодавці хочуть, щоб уряди країн ЄС розробили ініціативи щодо створення більш надійних продуктів, що підлягають ремонту. На їхню думку, це допоможе збільшити обсяги вторинних продажів і створити робочі місця в Європі, тобто дозволить отримати велику частку доходів з продукції, яка сьогодні часто виробляється в Азії, а розробляється теж там або в США.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас