Адміністрація Дональда Трампа робить ставку на блокчейн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Адміністрація Дональда Трампа робить ставку на блокчейн

Фінтех і Картки
1230
Уряд США оголосив про проведення форуму з блокчейну 18 липня. Безпосередніми організаторами виступлять Держдепартамент і Управління служб загального призначення (GSA).
Форум повинен допомогти в розробці плану з об’єднання зусиль урядових агентств і міністерств у просуванні блокчейн-технологій. Сам форум пройде в будівлі GSA у Вашингтоні. В ньому візьмуть участь представники всіх урядових агентств, які, в свою чергу, повинні створити робочі групи з впровадження блокчейна на національному рівні.
Це не перша ініціатива уряду США з просування блокчейна. Так, Держдепартамент створив проект під назвою Blockchain@State, в рамках якого міністерство вивчає різні застосування блокчейна у зовнішній політиці і відстеженні даних.
Все більше державних органів експериментують з блокчейном. Всесвітня продовольча програма ООН завершила тестування системи, заснованої на платформі Ethereum, для постачання продовольства сирійським біженцям в Йорданії. Тепер вони зможуть отримати продукти в супермаркетах, просто засвідчивши свою особу за допомогою біометрії. Європейська комісія запустила ініціативу #Blockchain4EU, яка націлена на дослідження соціально-економічних наслідків впровадження в єврозоні технологій розподіленого реєстру.
Уряд ЄС вже виділив €500 тисяч на пілотний проект дослідження блокчейна. А влада Барселони планує дати городянам інструменти для контролю за своїми даними і їх використанням в державних установах через блокчейн. Свої експерименти з блокчейном проводять Китай, Японія і Сінгапур.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас