Майже кожен другий новий автомобіль в Норвегії — електричний — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майже кожен другий новий автомобіль в Норвегії — електричний

Технології&Авто
815
За підсумками червня електромобілі зайняли 42% ринку нових легкових машин в Норвегії. Рекорд забезпечив зліт продажів кросоверів Tesla Model X, повідомляє Electrek.
В той час, як більшість розвинених країн ледве досягають планки в 2-3% електрокарів в загальному обсязі продажів нових авто, Норвегія все більше йде у відрив. Згідно з даними реєстрації нових автомобілів, у червні електромобілі зайняли 42% ринку скандинавської країни. Це новий місячний рекорд. Попередній був поставлений в січні цього року, коли частка електрокарів склала 37%.
Основний приріст забезпечили продажі Tesla Model X. В червні норвежці придбали 609 кросоверів від компанії Ілона Маска, що вивело Model X на друге місце в місцевому рейтингу електрокарів. Найбільше (874 штуки) в Норвегії в червні купили VW e-Golf. На третьому місці — Renault Zoe, яких за місяць було продано 428 штук.
У червні повністю електричні автомобілі зайняли 27% норвезького ринку, що також є рекордом. Гібриди, що підключаються, забезпечили 15% продажів. Стрімкий перехід країни на електротранспорт продовжує забезпечувати 25-відсоткова знижка з податку на додану вартість і рішучість норвезької влади і суспільства протистояти зміні клімату. Досягнуті темпи роблять цілком реалістичним план уряду Норвегії заборонити продажі нових автомобілів з ДВЗ до 2025 року.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас