Рада НБУ визнала контроль за Приватбанком недостатнім — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада НБУ визнала контроль за Приватбанком недостатнім

Казна та Політика
534
Рада Нацбанку назвав дії регулятора в ситуації з націоналізацією “Приватбанку” запізнілими.
Про це сказано у висновках Ради НБУ “Про діяльність Правління Національного банку України щодо розвитку банківської системи та окремих нормативних актів з питань банківської діяльності”, які опубліковані на офіційному сайті регулятора.
“Рада Національного банку констатує недостатню роботу правління Національного банку щодо забезпечення нагляду за діяльністю ПАТ КБ “Приватбанк”. Запізнілі дії правління Національного банку не сприяли прийняттю своєчасних заходів щодо стабілізації ситуації і мінімізації фінансових втрат”, – йдеться в документі.

Довідка Finance.UA:

  • 18 грудня 2016 року уряд прийняв рішення про націоналізацію Приватбанку.
  • У результаті аудиту з’ясувалося, що 100% корпоративного кредитного портфеля Приватбанку було видано пов’язаним особам, і фінустанову було докапитализировано на суму 116,8 млрд грн.
  • 1 липня 2017 року настав строк внесення застав щодо пов’язаних кредитів в Приватбанку, проте колишні бенефіціари фінустанови Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов не виконали своїх зобов’язань.
  • У зв’язку з невиконанням зобов’язань колишніми власниками “Приватбанку” влада почала процедуру примусового стягнення боргів.
  • За словами прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, колишні акціонери можуть потрапити під кримінальну відповідальність.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас