Україна і Норвегія працюють над створенням 3D міношукача — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і Норвегія працюють над створенням 3D міношукача

Технології&Авто
272
Команда вчених з України та Норвегії працює над створенням 3D міношукача, який зможе знаходити пластикові міни на глибині до півтора метру.
Про це йдеться в повідомленні Міністерства освіти і науки України.
Повідомляється, що в рамках Програми НАТО “Наука заради миру і безпеки” над розробкою міношукача працює міжнародна команда з представників НТУУКПІ їм. Ігоря Сікорського”, Норвезького університету науки і технологій та компанії UARPA. Зокрема, сьогодні було представлено робочий прототип 3D міношукача – ручний георадар.
“Надалі до нього буде писатися софт, який зробить з цього пристрою 3D міношукач”, – розповів один з учасників проекту Юрій Войтенко.
Розробка базується на мікросхемі розміром 5 на 5 мм, що дає пристрою перевагу в розмірі і компактності. Міношукач буде працювати від батарейок. У проекті застосовані не використовувані раніше в локації сигнали і спеціальні антени, що підвищує чутливість приймачів. Причому розпізнаватися будуть міни та вибухові пристрої не тільки із заліза, але і з пластику.
Програмне забезпечення дозволить міношукачу відтворювати тривимірне зображення знайденого предмета і виводити його на екран. Крім того, відповідний софт дозволить приладу порівнювати отриману ним інформацію з тією, яка буде занесена в базу даних.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас