Банки стимулюватимуть легітимізацію доходів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки стимулюватимуть легітимізацію доходів

Казна та Політика
1054
За останні п’ять років як іноземні, так і українські банки посилили вимоги до походження капіталу клієнтів. І якщо раніше українські банки готові були приймати кошти навіть без інформації про їх походження, то тепер ситуація кардинально змінилася.
«Наш клієнт вже давно зрозумів, що модель поведінки потрібно змінити. Ми просимо наших клієнтів формувати історію капіталу. Ведемо освітню політику: неважливо, яку суму клієнт приніс, краще відразу ж підтвердити джерело», – говорить директор департаменту розвитку VIP-банкінгу Креді Агріколь Банку Єлизавета Тимошенко.
Начальник управління організації роботи з преміум-клієнтами Ощадбанку Данило Меркулов розповів, що за останні два-три роки в банк все частіше стали звертатися клієнти, у яких іноземні банки вимагали розкрити джерело походження коштів. «Наша відповідь – задекларувати всі кошти і сплатити податки. Ми бачимо, що йде легітимізація доходів», – підкреслив Данило Меркулов.
«Наші клієнти вже зіткнулися із закордоном – там несолодко. Вимоги до походження джерела коштів посилилися. І якщо клієнт не може підтвердити нам тут походження коштів, то шлях за кордон для нього буде закритий», – додав заступник голови правління ТАСкомбанку Олег Поляк.
Вже зараз банкіри готують клієнтів до того, що рано чи пізно Україна приєднається до автоматичного обміну податковою інформацією. «Ми готуємо до найскладнішого: повного резюме, чесної розповіді про джерело коштів. У світі вже є автоматичний обмін інформацією. Коли клієнт відкриває рахунок за кордоном, інформація автоматично надходить в податкові органи і потім передається в податкові органи країни, резидентом якої є інвестор.
Наприклад, якщо громадянин Росії відкриває рахунок у Швейцарії, його інформація потрапляє в податкові органи Росії. До цього потрібно готуватися і українцям», – попередив директор з приватного банкінгу Банку Кредит Дніпро Максим Шахалов.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас