У Мінфіні розповіли, коли Україна отримає наступний транш від МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінфіні розповіли, коли Україна отримає наступний транш від МВФ

Казна та Політика
1036
Міністр фінансів України Олександр Данилюк очікує восени рішення Міжнародного валютного фонду (МВФ) щодо надання Україні чергового кредитного траншу в рамках програми EFF.
“Україна може отримати 5-й транш кредиту МВФ восени”, – сказав він в інтерв’ю каналу Bloomberg TV.
Раніше, 23 червня, офіційний представник МВФ Джеррі Райс під час традиційного прес-брифінгу у Вашингтоні повідомив, що питання чергового перегляду економічної програми України в рамках механізму розширеного фінансування (EFF) поки відсутнє в порядку денному засідань ради директорів Фонду.
У свою чергу заступник виконавчого директора від України в МВФ Владислав Рашкован повідомив, що проект порядку денного засідань ради директорів зазвичай складається за два-три місяці до самих засідань.
Місія МВФ, що працювала в травні в Києві, вказувала на необхідність технічного доопрацювання відповідних законопроектів і парламентської підтримки пенсійної та земельної реформ, пожвавлення приватизації та антикорупційних зусиль.
Відкрита МВФ в березні 2015 року чотирирічна програма EFF загальним обсягом SDR12,348 млрд (близько $16,75 млрд за поточним курсом) з першим траншем в $5 млрд спершу передбачала щоквартальний перегляд програми, виділення в 2015 році ще трьох траншів по SDR1,18 млрд (близько $1,6 млрд) і зменшення квартальних траншів в 2016-2018 роках до SDR0,44 млрд ($0,6 млрд).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас