Уряд схвалив пропозицію передати в майбутньому в концесію два великі аеропорти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд схвалив пропозицію передати в майбутньому в концесію два великі аеропорти

Фондовий ринок
598
Кабінет міністрів України схвалив пропозицію рекомендувати передати в майбутньому в концесію державні підприємства “Міжнародний аеропорт “Бориспіль” (Київ), найбільший аеропорт країни, і “Міжнародний аеропорт “Львів” імені Данила Галицького.
Це закріплено протокольним рішенням уряду, прийнятим на засіданні 4 липня 2017 року.
У документах до рішення зазначено, що ще в жовтні 2016 року відбулася погоджувальна нарада, на якій Міністерство інфраструктури України схвалило пропозицію Міністерства економрозвитку і торгівлі про включення зазначених підприємств до переліку об’єктів, рекомендованих до передачі в концесію.
Раніше, в 2017 році, глава ДП “МА “Бориспіль” Павло Рябікін відзначав, що аеропорт незабаром може бути корпоратизований, що, зокрема, спростить механізм здачі в оренду площ аеропорту,
“В остаточному підсумку вважаю, що чим раніше держава відмовиться від участі в комерційних підприємствах і приватизує або передасть такі об’єкти в оренду, концесію, тим ефективніше вони працюватимуть”, – говорив він.
Ще задовго до цього, у вересні 2012 року уряд України вніс аеропорт “Бориспіль” в список об’єктів держвласності, що підлягають передачі в концесію на конкурсній основі. Концесіонера планувалося вибрати на відкритому конкурсі. Пізніше Борис Колесников, який обіймав тоді пост віце-прем’єра, міністра інфраструктури, заявив, що аеропорт “Бориспіль” буде переданий в концесію в першому півріччі 2013 року.
Однак, в лютому 2013 року тодішній міністр інфраструктури Володимир Козак повідомив про відсутність конкретних пропозицій щодо передачі в концесію аеропорту “Бориспіль”, а в кінці 2013 року в експертному середовищі лунала думка про те, що ця концесія не актуальна.
Щодо Львівського аеропорту, Б.Колесников ще в 2012 році повідомляв, що іноземні компанії не були зацікавлені в його концесії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас