У Кембриджі створили ігровий додаток, що покращує пам'ять — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Кембриджі створили ігровий додаток, що покращує пам'ять

Технології&Авто
483
Дослідники Кембріджського університету написали комп’ютерну гру, яка покликана покращувати пам’ять у людей з першими ознаками старечого недоумства, пише Reuters.
Додаток Game Show розроблений в ігровій формі і вже допомыг невеликій групі пацієнтів, старших за 45 років, поліпшити показники пам’яті на цілих 40%. Протягом місяця вони повинні були заробляти золоті монети, розставляючи по місцях різні візерунки. Чим успішніший гравець, тим складнішим стає завдання. «Ми сподіваємося використовувати ці відкриття в майбутніх дослідженнях здоров’я у старості та лікуванні м’якої форми Альцгеймера», — говорить Джордж Савулич з Кембриджського університету. За його словами, пацієнти не тільки поліпшили пам’ять, але і навчилися сприймати більш складну візуальну інформацію.
За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, 47,5 млн людей по всьому світу страждають від проблем з пам’яттю (статистика за 2015 рік). Старече недоумство майже не піддається лікуванню, і є лише кілька препаратів, які можуть злегка пригальмувати розвиток окремих симптомів — погану пам’ять, зниження розумових, поведінкових, навігаційних здібностей, а також втрату здатності виконувати рутинні справи.
Втім, незалежні експерти скептично ставляться до дослідження фахівців Кембриджа і вважають, що для більш точних висновків потрібно порівняти ігровий мобільний додаток з іншими способами тренування мозку. «Швидше за все, цей спосіб допоможе тільки на найбільш ранніх стадіях слабоумства», — каже Тара Спайерс-Джоунз з університету Единбурга.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас