ГПУ відкрила кримінальне провадження стосовно Коломойського і Боголюбова - Шлапак — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ГПУ відкрила кримінальне провадження стосовно Коломойського і Боголюбова - Шлапак

Фондовий ринок
911
Генеральна прокуратура порушила кримінальне провадження стосовно колишніх власників “ПриватБанку”. Про це заявив на прес-конференції глава правління банку Олександр Шлапак.
“Стосовно колишніх власників “Приватбанку” порушено кримінальне провадження за доведення фінустанови до неплатоспроможності”, – повідомив Шлапак.
На даний момент слідчі відкрили кримінальне провадження за ст. 218 (Фіктивне банкрутство), ст. 220 (Приховування стійкості фінансової неспроможності) Кримінального кодексу України.
За його словами, зараз триває робота з повернення коштів. Крім того, за участю іноземних консультантів проводиться зовнішнє розслідування і переговори з колишніми акціонерами банку, щоб повернути виведені раніше кошти.
Крім того, вже проведено 5 службових розслідувань та відкрито 9 кримінальних справ.

Довідка Finance.UA:

  • 18 грудня 2016 року уряд прийняв рішення про націоналізацію ПриватБанку.
     
  • В результаті аудиту з’ясувалося, що 100% корпоративного кредитного портфеля Приватбанку було видано пов’язаним особам, і фінустанова була докапіталізована на суму 116,8 млрд грн.
  • 1 липня 2017 року настав термін внесення застав по зв’язаних кредитах у Приватбанку, однак колишні бенефіціари фінустанови Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов не виконали свої зобов’язання.
  • У зв’язку з невиконанням зобов’язань колишніх власників “Приватбанку” влада почала процедуру примусового стягнення боргів.
  • За словами прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, колишні акціонери можуть потрапити під кримінальну відповідальність.
За матеріалами:
112
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас