"Чудеса дипломатії": МВФ більше не наполягатиме на земельній реформі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Чудеса дипломатії": МВФ більше не наполягатиме на земельній реформі

Аграрний ринок
1315
Земельна реформа не буде однією з основних для отримання чергового траншу Міжнародного валютного фонду (МВФ), написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook народний депутат Олексій Мушак (фракція “Блок Петра Порошенка”).
МВФ більше не наполягатиме на земельній реформі. Президент під час вояжу до Вашингтона проявив “чудеса дипломатії” і зняв це питання з порядку денного”, – написав він.
За його словами, разом з командою однодумців він продовжить рухатися до запуску повноцінного вільного ринку землі. Восени Мушак розраховує представити один базовий і п’ять супроводжуючих законів щодо земельної реформи.
“Президент Петро Порошенко попросив зняти питання про запуск ринку землі з порядку денного і Крістін Лагард (глава МВФ) погодилася”, – сказало агентству “Інтерфакс-Україна” джерело, близьке до переговорів сторін в США.
За його словами, пункт про необхідність запуску ринку землі буде вилучено з меморандуму України і МВФ.

Довідка Finance.UA: 
  • З 2001 року в Україні діє заборона на купівлю-продаж земелі сільскогосподарського призначення, яку з жовтня 2016 року було продовжено до початку 2018 року.
     
  • 4 квітня Міжнародний валютний фонд представив Меморандум для подальшої співпраці з Україною, згідно з яким однією з головних умов побудови сучасної ринкової економіки є створення прозорого ринку землі.
     
  • В кінці квітня постійний представник МВФ в Україні Жером Ваше заявив, що ринок землі в Україні має запрацювати до початку 2018 року.
     
  • У свою чергу, прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що він проти того, щоб продавати землю іноземцям і великим агрохолдингам.

  • 3 липня в ЗМІ з’явилася інформація, що в МВФ нібито не наполягають на введенні ринку земель в якості однієї з умов виділення Україні чергового траншу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас