ГПУ оцінила збиток державі, завданий бандою Курченка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ГПУ оцінила збиток державі, завданий бандою Курченка

Кримінал
433
Генеральна прокуратура України здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно українського бізнесмена Сергія Курченка, який втік до Москви після Революції гідності, в створенні і забезпеченні діяльності злочинної організації з метою вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, збитки від діяльності якої перевищують 14 млрд грн.
Як повідомила прес-служба Генпрокуратури у вівторок, Курченко також підозрюється в скоєнні в складі злочинної організації низки кримінальних злочинів, зокрема: “заволодіння чужим майном, коштами державних та інших банківських установ, державних підприємств паливно-енергетичного сектора економіки в особливо великих розмірах, ухилення від сплати податків, легалізація (відмивання) доходів, отриманих злочинним шляхом, організація фіктивного підприємництва, тобто створення і придбання суб’єктів пре підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльності, що заподіяла великої матеріальної шкоди”.
Генпрокуратура зазначає, що з лютого 2014 року Курченко перебуває за межами України, де переховується від органів слідства і суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності. У зв’язку з цим він оголошений в розшук.
“Підозрюваному Курченку постановою слідчого судді обрано запобіжний захід – утримання під вартою. З метою забезпечення виконання процесуальних дій у здійсненні “заочного” судового розгляду щодо Курченка Генеральна прокуратура 30 червня 2017 року направила до Печерського райсуду Києва клопотання про проведення стосовно нього спеціального досудового розслідування”, – йдеться в повідомленні.
В оприлюдненому на сайті відомства повідомленні також перераховані інкриміновані підозрюваному злочини, що підпадають під кілька статей КК України. “Санкція найважчої з інкримінованих підозрюваному статей передбачає позбавлення волі на термін до 15 років”, – підкреслюють у Генпрокуратурі.

Довідка Finance.UA:

  • 30 травня 2017 року ГПУ направила українському бізнесменові, наближеному до колишнього президента Віктора Януковича, Курченку повідомлення про підозру у створенні злочинної організації і легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом.
  • Звинувачення щодо Курченка стосується злочинного заволодіння майном державних і приватних організацій шляхом зловживання повноваженнями посадових осіб та службового підроблення документів з подальшим відмиванням доходів, отриманих злочинним шляхом.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас