Світовий банк виділив Україні 20 мільйонів гривень для безробітних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий банк виділив Україні 20 мільйонів гривень для безробітних

Казна та Політика
256
Світовий банк виділив 20 мільйонів гривень на реалізацію в Україні в 2017 році пілотного проекту “Рука допомоги”, покликаного допомогти безробітним. Цю цифру озвучив міністр соціальної політики України Андрій Рева.
“На реалізацію в Україні низки соціальних проектів Світовий банк виділив 300 млн доларів, в тому числі, 20 млн грн на реалізацію у 2017 році пілотного проекту “Рука допомоги”. Його суть – створення механізмів повернення на ринок праці безробітних, які живуть на допомогу, задовольняючись роллю споживача”, – зазначив міністр.
“З урахуванням світового досвіду, в рамках проекту всі бажаючі з числа безробітних отримають підтримку в працевлаштуванні, включаючи громадські роботи, а також в обмін на бізнес-плани, складені за консультативної допомоги фахівців, безпроцентну фінансову допомогу в розмірі 65 тис. грн у вигляді обладнання і матеріалів для започаткування власної справи”, – додав він.
За його словами, проект “Рука допомоги” розрахований на два роки. “Проект, що стартував в кінці 2016 року, в даний час реалізується в Харківській, Полтавській та Львівській областях, при цьому Харківщина демонструє кращу динаміку зниження рівня безробіття, незважаючи на кількість переселенців (200 тис. осіб – ред.)”, – додав міністр.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас