Baidu готується до експансії ринку США зі своїм ПЗ для робомобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Baidu готується до експансії ринку США зі своїм ПЗ для робомобілів

Фондовий ринок
187
Вже наступного тижня провідна ІТ-компанія Китаю Baidu оголосить партнерів, з якими планує розробляти і випускати технології для ринку безпілотних автомобілів, пише Reuters.
Про партнерство буде оголошено в Пекіні, але основна робота над проектом проходила в Кремнієвій долині. Тут Baidu і 30 інших китайських компаній працюють над створенням заліза і софта для підключених та безпілотних автомобілів. Мета роботи всіх цих компаній — заповнити дороги Китаю безпілотним транспортом. Після цього кожен автомобіль, зроблений в країні, буде йти на експорт вже з китайськими системами на борту.
Baidu називають китайським аналогом Google. Як і Google, компанія використовує досвід у ШІ, створенні карт, навігації і великих даних для розробки життєздатних безпілотників. Тільки у Google цим займається Waymo, що вже відокремилася. Baidu представила свій проект у квітні. Компанія амбітно назвала його Apollo на честь програми NASA з висадки людини на Місяць. Перші робомобілі, що використовують Apollo, з’являться вже в липні.
У Baidu вважають, що мають одну важливу перевагу перед Google, який розробляє безпілотники в декількох кілометрах від американського офісу Baidu. Китайська компанія одночасно присутня і у себе на батьківщині, і в США, а Google закрив свій китайський офіс в 2010. І зараз Baidu може проникнути на ринок США і робить це, а для Google китайський ринок закритий.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас