В Україні повноцінно запрацювала система блокування податкових накладних з ознаками фіктивності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні повноцінно запрацювала система блокування податкових накладних з ознаками фіктивності

Казна та Політика
1007
Система автоматичного блокування податкових накладних почала роботу в повноцінному режимі з 1 липня, після тестової роботи з квітня 2017 року.
Про це повідомляється на сайті Державної фіскальної служби.
Згідно з повідомленням, новий механізм, запроваджений Податковим кодексом України для підвищення ефективності боротьби з ухиленнями від оподаткування, дозволяє автоматично аналізувати податкову накладну на наявність ризиків.
«Система побудована таким чином, щоб попереджувально реагувати на зловживання недобросовісних платників податків – не тільки бачити потенційні порушення, але і виключити безпідставне формування податкового кредиту навіть до моменту подання податкової декларації за ПДВ, вже на стадії реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування», – цитуються в повідомленні слова в. о. голови ДФС Мирослава Продана.
Так, система автоматизованого моніторингу відповідності накладних критеріям оцінки ступеня ризиків здійснюється ДФС на підставі аналізу даних звітних показників платників податків, податкової інформації, а також інформації, поданої платником податків за встановленою формою, яка відображає специфіку господарської діяльності платника окремо за кожним видом економічної діяльності.
У разі, якщо за результатами моніторингу встановлено, що податкова накладна відповідає певним критеріям, реєстрація такої податкової накладної зупиняється.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас