Україна планує транспортувати газ з Румунії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна планує транспортувати газ з Румунії

Енергетика
427
ПАТ «Укртрансгаз» вивчає всі можливості для боротьби з монополією ВАТ «Газпром», що обмежує, а за окремими напрямками виключає доступ незалежних компаній до потужностей ГТС України.
Зокрема, оператори ГТС України і Румунії (компанія SNTGN TRANSGAZ SA) активно працюють над приведенням бізнес-практик в точках з’єднання між ними у відповідність до вимог європейського законодавства.
В липні 2016 року було підписано Угоду про взаємодію в точці з’єднання Ісакча 1, через яку забезпечується постачання природного газу споживачам Болгарії.
Тепер оператори готуються до підписання угоди для точки з’єднання Медіаш Аурит/Теково, якою природний газ поставляється споживачам Румунії.
Консультації відбудуться з 1 липня по 1 вересня 2017 року.
Мета цих консультацій – зібрати думки потенційних користувачів мережі з транспортування природного газу через точку з’єднання Медіаш Аурит/Теково.

Довідка Finance.UA:

  • Проект Угоди про взаємодію передбачає фізичний потік природного газу у напрямку Україна – Румунія і віртуальний потік у напрямку Румунія – Україна.
  • На сьогодні фізичні транспортування природного газу у напрямку Румунія – Україна неможливі у зв’язку з необхідним мінімальним рівнем тиску для прийому природного газу.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас