Американські Frontera Resources і Longfellow пропонують Україні видобуток вуглеводнів на умовах УРП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американські Frontera Resources і Longfellow пропонують Україні видобуток вуглеводнів на умовах УРП

Енергетика
539
Компанії Frontera Resources і Longfellow (обидві – США) пропонують Україні здійснити на умовах угод про розподіл продукції (УРП) проекти з пошуку і видобутку вуглеводнів, в тому числі з нетрадиційних джерел, на ділянках надр в Одеській і Полтавській областях.
Як повідомило Міністерство енергетики та вугільної промисловості, міжвідомча комісія з організації укладення та виконання УРП на чолі з главою міністерства Ігорем Насаликом 23 червня ухвалила до розгляду по суті ці звернення щодо запропонованих компаніями ділянок надр, а також доручила провести консультації щодо оптимізації розміру запропонованої Frontera Resources ділянки.
Крім того, міжвідомча комісія прийняла до розгляду по суті звернення ТОВ “Навігатор комплект” (Київ) у здійсненні проекту пошуку та видобутку вуглеводнів на умовах УРП, які видобуватимуться в межах площ Берестянська, Смілянська, Романовська, Шубинска, Новостепанівська (Львівська, Харківська, Дніпропетровська області).
Як йдеться в повідомленні, з урахуванням важливості проведення роботи з місцевими органами влади комісія рекомендувала компаніям Frontera Resources, Longfellow і “Навігатор-комплект” провести консультації з відповідними обласними радами щодо реалізації вищезазначених проектів.
У релізі також вказано, що міжвідомча комісія прийняла до відома звернення Frontera Resources щодо здійснення проекту пошуку та видобутку вуглеводнів на запропонованій компанією ділянці надр західної частини шельфу Чорного моря на умовах УРП.
“Комісія рекомендувала опрацювати можливість подачі спільного звернення разом з ДАТ “Чорноморнафтогаз”, який має спеціальні дозволи на користування надрами на площах Одеська і Безіменне”, – вказується в документі.
ТОВ “Навігатор комплект”, згідно з інформацією на її сайті, спеціалізується на виконанні складних нафтогазових проектів “під ключ” як генерального підрядника проекту. Зокрема, компанія бере участь у проектах з буріння нових похило-спрямованих і горизонтальних свердловин, а також відновлення ліквідованих, законсервованих, низькодебітних, аварійних і недіючих свердловин з діаметром експлуатаційних колон в діапазоні 139,7-168,3 мм. Як генеральний підрядник пробурила і виконала капітальні ремонти (в тому числі – відновлення з ліквідованого фонду) більш ніж 15 свердловин.
Згідно з держреєстром, засновниками ТОВ виступають 10 фізичних осіб, а бенефіціарами-контролерами вказані Олексій Степченко, Віталій Шкільнюк, Ярослав Кунцяк і Олег Токар. Виручка компанії в 2015 році склала 151,64 млн грн. чистий прибуток – 10,11 млн грн.

Довідка Finance.UA:

  • Frontera Resources Corporation, заснована в 1996 році, займається розвідкою і видобутком газу і нафти.
  • Стратегія компанії полягає в пошуку перспектив з видобутку вуглеводнів на ринках країн Східної Європи, які належать до Чорноморського басейну.
  • У 2015 році Frontera Resources Corporation цікавилася будівництвом LNG-терміналу в Україні, підписала відповідний меморандум з НАК “Нафтогаз України”.
  • Компанія Longfellow Energy, LP, згідно з інформацією на її сайті, – невелика, сімейно орієнтована приватна компанія, яка займається, головним чином, розвідкою і розробкою нових запасів в прибережних басейнах США, які були недорозвинені або пропущені.
  • Longfellow Energy була заснована в 2006 році Мелоном Мітчеллом 3-м (Malone Mitchell) і базується в Аддісоні (Техас). Фінансове та бухгалтерське управління здійснюється компанією Riata Corporate Group, LLC.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас