Lightyear створює електромобіль, який заряджає себе сам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Lightyear створює електромобіль, який заряджає себе сам

Технології&Авто
686
Стартап Lightyear складається з випускників і студентів Технічного університету Ейндховена в Нідерландах. Тих самих, що створили ефективний автомобіль на сонячних батареях, який проїжджав до 1000 км на день. Але та версія була некомерційною, а зараз заснований ними стартап займеться створенням сонячного електромобіля, з яким можна буде вийти на ринок.
Lightyear хоче створити енергетично незалежний автомобіль. Тобто сонячні панелі, що покривають його корпус, повинні виробляти стільки ж або навіть трохи більше енергії, ніж споживає транспорт. У студентському проекті Stella Vie їм вдалося це зробити. Тепер автомобіль повинен пройти випробування World Solar Challenge – проїхати 3000 км по Австралії тільки на енергії сонця.
Але студентський проект і комерційний автомобіль – це дві абсолютно різні історії. Того, що перший здатний їхати на енергії сонця, недостатньо, щоб масово пустити його на дороги загального користування. Stella Vie був максимально полегшений, крім використання найлегших матеріалів, на автомобіль не була встановлена частина систем безпеки і комфорту. Якщо робити автомобіль відповідно до норм, то його маса збільшиться на стільки, що він перестане бути енергоефективним. Це залишається головною перешкодою перед появою автомобілів на сонячних батареях на ринку.
Про електромобіль Lightyear поки що відомо небагато. Компанія випустила проморолик, ближче до кінця якого можна побачити обриси майбутнього сонячного електрокара.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас