SpaceX побудує центр для відновлення ракет після польотів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

SpaceX побудує центр для відновлення ракет після польотів

Технології&Авто
562
Компанія Ілона Маска пропонує побудувати центр для підготовки ракета-носіїв Falcon, що повернулися з космосу, до наступного польоту, на південь від стартових майданчиків мису Канаверал.
Починаючи з успішного приземлення першого Falcon в грудні 2015 року, SpaceX ще 12 разів успішно повернула ракети-носії на баржі-безпілотники, що плавають в океані, і на посадочні майданчики на землі. Дві з тих ракет-носіїв були оновлені і повторно запущені на місіях супутникової доставки.
SpaceX в березні уклала договір на використання Spacehab на мисі Канаверал, де раніше велася підготовка обладнання тепер уже ліквідованих шатлів NASA. Зараз був укладений новий орендний договір на 2.2 акру вільної землі, суміжної з будівлею Spacehab.
«Центр, який SpaceX хоче побудувати, буде використовуватися для ремонту і зберігання ракета-носіїв, – заявив представник компанії Джон Тейлор. – У старій будівлі Spacehab розмістяться офіси і місця для зберігання ракет і устаткування, яке в даний час лежить в доці, де пришвартований плаваючий посадочний майданчик SpaceX ».
SpaceX управляє двома стартовими майданчиками у Флориді, хоча один зараз не використовується після нещасного випадку в вересні 2016, який знищив ракету за $62 мільйони, супутник зв’язку за $200 мільйонів і сильно пошкодив стартовий майданчик. Ремонтні роботи тривають повним ходом, і SpaceX очікує дозволу на відновлення польотів вже в цьому році.
Зараз компанія готується до її 10 польоту року і третього запуску за дев’ять днів, який відбудеться вже цієї неділі, 2 липня. «У SpaceX є відставання більше ніж на 70 місій вартістю в понад $10 мільярдів», – заявив Тейлор.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас