Активи банку "Таврика" виводились за допомогою картин (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Активи банку "Таврика" виводились за допомогою картин (інфографіка)

Кредит&Депозит
556
Фонд гарантування вкладів повідомляє, що забезпеченням за кредитами, виданими пов’язаним з АТ «Банк «Таврика» особам, виступили картини, вартість яких у бухгалтерській документації банку була у сотні разів вищою від реальної ціни.
Крім того, проводилась заміна застави за вже виданими раніше позиками. Із забезпечення виводились об’єкти нерухомості, натомість, передавався пакет акцій Київського ювелірного заводу без проведення оцінки.
Картини оцінили у 5,4 млрд грн, а через рік переоцінили у 9 млрд грн. Вони були передані у забезпечення кредитів пов’язаним особам на загальну суму 4,3 млрд грн. Позики не обслуговувались, тому уповноважена особа Фонду гарантування звернулась до суду з метою отримати звернення стягнення на заставлене майно.
Активи банку "Таврика" виводились за допомогою картин (інфографіка)
Ще одна схема виведення активів з банку реалізовувалась через виведення ліквідного забезпечення у вигляді нерухомості за раніше виданими кредитами. При цьому під час передачі в заставу акцій Київського ювелірного заводу оцінка їхньої вартості не здійснювалася.
Активи банку "Таврика" виводились за допомогою картин (інфографіка)
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас