Мінфін дав старт податковій реформі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін дав старт податковій реформі

Казна та Політика
1884
Міністерство фінансів і Державна фіскальна служба розпочинають проект реформування ДФС. Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.
“Буде проведена оптимізація процесів, посилені головні функції фіскальної служби, підвищена ефективність адміністрування податків і покращено якість послуг, – йдеться в повідомленні міністерства. – Головна мета – зменшити рівень корупції та перетворити ДФС на сервісну службу”.
У Мінфіні повідомляють, що реформувати фіскальну службу допоможуть консультанти міжнародної консалтингової компанії. Щоправда, у відомстві поки що не уточнюють, про яку саме компанію йдеться.
Проект реформування ДФС передбачає три рівня. Перший рівень – це наглядова рада, до складу якої увійдуть представники Мінфіну Сполучених Штатів, МВФ, Європейського банку реконструкції і розвитку, Мінфіну Канади, Мінфіну Німеччини, Прикордонно-митної служби США, представники Європейського Союзу. Наглядова рада координуватиме проект, затверджувати цілі, контролювати і моніторити реалізацію.
Другий рівень – це комітет управління, в який входять міністр фінансів, голова ДФС, заступник голови ДФс, держсекретар Мінфіну і менеджер проекту. Щотижня комітет буде зустрічатися і обговорювати процеси реалізації реформи. Комітет буде визначати пріоритети, ставити завдання і вирішувати спірні питання.
Третій рівень – це група впровадження реформи. До неї увійдуть представники Мінфіну, ДФс, МВФ, команд підтримки реформ при Мінфіні і фіскальної служби, а також міжнародні консультанти. Група буде працювати над практичним впровадженням змін за різними напрямками (серед них аудит, сервісна служба, дотримання законодавства, налагодження внутрішніх процесів в податковій).
В рамках реформи в першу чергу буде проведена діагностика фіскальної служби та визначено пріоритети проекту.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас