У США вперше випробували вертоліт з лазерною зброєю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США вперше випробували вертоліт з лазерною зброєю

Технології&Авто
992
На ударному вертольоті Apache успішно випробували лазерну зброю. З його допомогою була атакована і знищена безпілотна ціль.
Про випробування повідомив виробник зброї Raytheon.
У компанії розповіли, що це був перший випадок, коли повністю інтегрована в вертоліт лазерна система успішно атакувала ціль в умовах змінних швидкості, висоти і швидкості вітру. Ціль була вражена з відстані в 1,5 км. Компанія об’єднала мультиспектральну систему наведення, яка являє собою інфрачервоний оптичний датчик, і сам лазер.
Перевагою лазерної зброї є те, що ворог не зможе побачити або почути її роботу. При цьому така зброя має високу точність, тому що промені б’ють по прямій, а кулі та артилерійські снаряди летять по дузі. У компанії вважають, що в майбутньому лазери можуть стати дешевшою і ефективною альтернативою тієї зброї, що зараз використовується на вертольотах Apache. Це 30 мм кулемети і ракети «Хеллфаєр». Одна така ракета сьогодні коштує $115 000. При цьому у лазерів не закінчуються кулі, кажуть в компанії.
Але є ще багато проблем, які потрібно вирішити. Лазерна зброя як і раніше споживає дуже багато енергії. При цьому не дуже добре працює в пилу, тумані і димі. Але військові США зацікавлені в лазерному озброєнні. Раніше в ВПС США заявили, що планують оснастити лазерною зброєю бойовий літак AC-130J і бомбардувальник B-52. Очікується, що їхня армія почне масово користуватися лазерною зброєю вже до 2023.
За матеріалами:
Business Insider
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас