Драгі захищає м'яку політику ЄЦБ, вважає її передчасне посилення контрпродуктивним — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Драгі захищає м'яку політику ЄЦБ, вважає її передчасне посилення контрпродуктивним

Світ
170
Політика низьких процентних ставок в єврозоні допомогла створити робочі місця і скоротити нерівність, заявив глава Європейського центрального банку (ЄЦБ) Маріо Драгі, виступаючи в Школі економіки і менеджменту (ISEG) при Лісабонському університеті.
ЄЦБ перебуває під тиском з боку держав Північної Європи, де безробіття є низьким, пише MarketWatch. Ці країни виступають за посилення кредитно-грошової політики Центробанку в умовах посилення інфляції в єврозоні.
На півдні Європи, однак, економічна ситуація зовсім інша: безробіття залишається високим, а рівень безробіття серед молоді в деяких країнах досягає 45%.
М’яка кредитно-грошова політика ЄЦБ допомогла послабити проблему нерівності в регіоні, що є “високо дестабілізуючим явищем”, заявив Драгі.
“Основною причиною нерівності є безробіття, – зазначив глава ЄЦБ. – Якщо політика бореться з безробіттям, вона бореться і з нерівністю”.
У своєму виступі М. Драгі не говорив про те, коли ЄЦБ планує почати згортання стимулюючих програм, однак дав зрозуміти, що передчасна відмова від стимулів буде контрпродуктивною.
Відповідаючи на питання про те, яким чином молоді люди можуть збільшувати накопичення в умовах низьких процентних ставок, М.Драгі зазначив, що молоді, “яка отримує роботу завдяки м’якій політиці ЄЦБ”, не варто заперечувати проти низьких ставок.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас