Новий біопринтер друкує функціональні моделі органів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий біопринтер друкує функціональні моделі органів

Технології&Авто
1229
Американська компанія Advanced Solutions розробила BioAssemblyBot, біопринтер для друку майже повністю функціональних моделей людських органів – легень, серця, нирок, кісток або шкіри.
У найближчі 5 років Advanced Solutions збирається перейти від досліджень до клінічних випробувань і почне виготовляти «функціональні рішення для пацієнтів», тобто штучні органи, придатні для трансплантації, стверджує Майкл Голвей, президент компанії.
Принтер BioAssemblyBot – це друге покоління 3D-принтерів для створення біологічних матеріалів. Прилад оснащений сенсорним екраном і лазерним датчиком для керування роботизованим маніпулятором і соплом. Спеціальне ПЗ Tissue Structure Informational Modeling дозволяє візуалізувати бажаний орган або його частину до початку друку.
Найскладнішим елементом біопринтера є витратні матеріали – чорнило, які повинні відповідати потребам 3D-друку, а також володіти необхідними для живої тканини властивостями. Ідеального рецепту фахівці Advanced Solutions ще не знайшли, але Голвей впевнений, що їм вдасться подолати ці труднощі. А поки компанія вже друкує тканини, що складаються з клітин печінки, з якої потім створюється модель функціонального органу методом васкуляризації (новоутворення кровоносних судин).
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас